Korumateriaalit

Aurifaberin uniikkikorut valmistetaan aina laadukkaista materiaaleista, esimerkiksi käyttämämme timantit ovat vähintään W/vs-laatua. Korut onnistuvat käytännössä kaikista jalometalleista ja korumetalleista: kulta, valkokulta, punakulta, platina, palladium, hopea, zirkonium ja titaani. Käyttämämme valkokulta on aina täysin nikkelitöntä palladiumseosta.

Kultaseppä auttaa valitsemaan sopivimman jalometallin eli korumetallin

Jalometalleja käytetään korunvalmistuksessa lähes poikkeuksetta muihin metalleihin sekoitettuna, koska puhtaina ne olisivat liian pehmeitä käyttötarkoitukseensa. Seosaineita voidaan käyttää myös tiettyjen värisävyjen saamiseksi ja raaka-ainekustannusten alentamiseksi. Suomessa käytettäviä jalometalleja ovat kulta, hopea, platina ja palladium. Valkokulta ja punakulta ovat jalometallista tehtyjä seoksia.

Seosmetallit saattavat aiheuttaa allergisia oireita joillekin vahvasti allergisille, tämä on kuitenkin harvinaista. Näissä tapauksissa esimerkiksi platina voi olla hyvä vaihtoehto. Aurifaberilla teemme koruja myös korumetalleista zirkonium ja titaani, jotka ovat erittäin anti-allergisia kaikille sopivia metalleja.

Kultaa, platinaa tai palladiumia vähintään 1 g sisältävät korut on aina leimattu pitoisuusleimalla, jolloin ostaja voi olla varma jalometallin aitoudesta. Hopeatuotteissa vastaava painoraja pakollisille leimoille on 10 g. Suomessa markkinoilla olevia jalometallituotteita ja niiden turvallisuutta sekä aitoutta valvoo Tukes.

Voit kysyä suosituksia ja lisätietoa kaikista jalometalleista ja korumetalleista Aurifaberin kultasepiltä.

Timantit tekevät korun

Timantti on jalokivi, joka muodostuu hiilestä ja syntyy aikojen saatossa maankuoren sisällä kovan kuumuuden ja paineen alla. Se on siis aito luonnontuote, jota on opittu arvostamaan sen upean loiston ja luonnonmateriaaleista kovimman rakenteen vuoksi. Hyvin valittu timantti viimeistelee esimerkiksi vihkisormuksesta tyylikkäimmän mahdollisen.

Timanttia ajatellessa tulee ensimmäisenä mieleen sen kirkas värittömyys ja loisto. Tämä klassinen loisto perustuu siihen, että timantti palauttaa mahdollisimman suuren osan siihen heijastuvasta valosta. Kiven hionta taas vaikuttaa loistoon: liian syväksi tai matalaksi hiottu kiven alaosa heikentää loiston määrää. Tällöin kivi voi näyttää elottomalta tai liian tummalta. Timantin hiontaan onkin muita jalokiviä tarkemmat säännöt, jotta raakakivestä menisi mahdollisimman vähän hukkaan ja lopullisen tuotteen muoto mukailisi kiven luonnollista muotoa.

Timantti tulee tietenkin istuttaa sormukseen hyvin ja kauniisti: timantti ei saa heilua ollenkaan, vaan sen tulee olla niin tukevasti kiinni, että pysyy kyydissä koko elämän ajan – ja vähän pidempäänkin. Timantin arvon määrittää sen laatuluokitus, johon vaikuttaa paino, puhtaus, väri ja hionta.

Asiantunteva kultaseppä osaa auttaa ja ohjeistaa siinä, kuinka iso, minkä värinen ja mihin malliin hiottu timantti sopii koruusi parhaiten. Ammattitaitoiset kultaseppämme kertovat mielellään lisää oikean timantin valinnasta.

Synteettinen timantti on edullinen vaihtoehto luonnon timantille

Aidon, luonnon timantin vaihtoehto on keinotekoisesti tuotettu timantti. Laboratoriossa valmistettujen korkealaatuisten synteettisten timanttien kysyntä kasvaa tasaisesti. Niillä on sama rakenne kuin aidoilla timanteilla. Niiden kovuus, hionta, paino, puhtaus, väri, valontaitto ja läpinäkyvyys ovat samat kuin luonnon timanteilla. Laboratoriossa valmistetut timantit ovat timantteja siinä missä luonnon timantitkin. Paljaalla silmällä synteettisten ja aitojen timanttien eroa ei huomaa. Ainoa ero on hinta. Synteettiset timantit ovat noin 20-50% edullisempia kuin luonnon timantit.

Vaikka synteettinen timantti on tunnearvoltaan yhtä arvokas kuin aito luonnon timantti, pitää jälkimmäinen rahallisen arvonsa huomattavasti paremmin. Luonnon timanttien hinta pysyy korkeana muun muassa siksi, että niitä ei enää synny lisää. Synteettinen eli keinotekoisesti tuotettu timantti on hyvä vaihtoehto muun muassa silloin, kun kivelliseen kihla- tai vihkisormukseen halutaan näyttävyyttä isoilla timanteilla, mutta kukkarossa ei ole varaa hyvälaatuisiin luonnon timantteihin.

Sekä aito että laboratoriossa valmistettu timantti on kantajalleen kaunis ja arvokas rakkaudenosoitus ja kultaseppämme valmistaa siitä juuri sellaisen korun kuin sinä haluat! Kaikkiin timanttikoruihimme on mahdollista valita joko synteettinen timantti tai aito luonnon timantti.

Kultasepänverstas Aurifaber

Itäinenkatu 3 B

33210 Tampere

}

Avoinna / Open

ma-pe/mon-fri 10-18
la/sat 10-15