Korumateriaalit

Aurifaber uniikkikorut valmistetaan aina laadukkaista materiaaleista, esimerkiksi käyttämämme timantit ovat vähintään W/vs-laatua. Korut onnistuvat käytännössä kaikista jalometalleista ja korumetalleista: kulta, valkokulta, punakulta, platina, palladium, hopea, zirkonium ja titaani. Käyttämämme valkokulta on aina täysin nikkelitöntä palladiumseosta.

Lyhyesti eri jalometalleista ja korumetalleista

Jalometalleja käytetään korunvalmistuksessa lähes poikkeuksetta muihin metalleihin sekoitettuna, koska puhtaina ne olisivat liian pehmeitä käyttötarkoitukseensa. Seosaineita voidaan käyttää myös tiettyjen värisävyjen saamiseksi ja raaka-ainekustannusten alentamiseksi. Suomessa käytettäviä jalometalleja ovat kulta, hopea, platina ja palladium. Valkokulta ja punakulta ovat jalometallista tehtyjä seoksia. Seosmetallit saattavat aiheuttaa allergisia oireita joillekin vahvasti allergisille, tämä on kuitenkin harvinaista. Näissä tapauksissa esimerkiksi platina voi olla hyvä vaihtoehto. Aurifaberilla teemme koruja myös korumetalleista zirkonium ja titaani, jotka ovat erittäin anti-allergisia kaikille sopivia metalleja.

Kultaa, platinaa tai palladiumia vähintään 1 g sisältävät korut on aina leimattu pitoisuusleimalla, jolloin ostaja voi olla varma jalometallin aitoudesta. Hopeatuotteissa vastaava painoraja pakollisille leimoille on 10 g. Suomessa markkinoilla olevia jalometallituotteita ja niiden turvallisuutta sekä aitoutta valvoo Tukes.

 

Voit kysyä suosituksia ja lisätietoa kaikista jalometalleista ja korumetalleista Aurifaber kultasepiltä. Ota rohkeasti yhteyttä!

Timanteista

Timantti on jalokivi, joka muodostuu ja kasvaa hiilestä maan kuoressa, ja jonka tulivuoren purkaus tuo maan päälle. Se on siis aito luonnontuote, jota on opittu arvostamaan sen upean loiston ja luonnonmateriaaleista kovimman rakenteen vuoksi. Hyvin valittu timantti viimeistelee esimerkiksi vihkisormuksesta tyylikkäimmän mahdollisen. Timantti tulee tietenkin istuttaa sormukseen hyvin ja kauniisti: timantti ei saa heilua ollenkaan, vaan sen tulee olla niin tukevasti kiinni, että pysyy kyydissä koko elämän ajan – ja vähän pidempäänkin. Timantin arvon määrittää sen laatuluokitus, johon vaikuttaa paino, puhtaus, väri ja hionta.

Timanttia ajatellessa tulee mieleen ensimmäisenä sen kirkas värittömyys ja loistaminen. Tämä klassinen loisto perustuu siihen, että timantti palauttaa mahdollisimman suuren osan siihen heijastuvasta valosta. Kiven hionta taas vaikuttaa loistoon: liian syväksi tai matalaksi hiottu kiven alaosa heikentää loiston määrää. Tällöin kivi voi näyttää elottomalta tai liian tummalta. Timantin hiontaan onkin muita jalokiviä tarkemmat säännöt, jotta raakakivestä menisi mahdollisimman vähän hukkaan ja lopullisen tuotteen muoto mukailisi kiven luonnollista muotoa.

Asiantunteva kultaseppä osaa auttaa ja ohjeistaa siinä, kuinka iso, minkä värinen ja mihin malliin hiottu timantti sopii koruusi parhaiten.

 

Ammattitaitoiset kultaseppämme kertovat mielellään lisää oikean timantin valinnasta. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kultasepänverstas Aurifaber

Itäinenkatu 3 B

33210 Tampere

}

Avoinna / Open

ma-pe/mon-fri 10-18
la/sat 10-15